Få mest ud af Sydøstasien: Kombinér Sri Lanka og Thailand

Få mest ud af Sydøstasien: Kombinér Sri Lanka og Thailand

Både Sri Lanka og Thailand byder på fantastiske oplevelser, hvis man rejser dertil. Skøn natur, fantastisk mad og en venlig og imødekommende befolkning findes begge steder. Så i stedet for at begrænse dig, bør du måske overveje at kombinere rejsen til Sri Lanka med Thailand. Læs med her og hør mere om, hvorfor det godt kan betale sig.

Meget mere kultur, natur og mad

Har du tiden, vil et besøg til Thailand og Sri Lanka helt sikkert berige din tur til Sydøstasien med mange gode minder. Trods den korte afstand mellem de to lande, er de utroligt forskellige. Begge steder vil du kunne finde kridhvide sandstrande og krystalblåt vand, men vil du have flere natur- og kulturoplevelser, vil du hurtigt opdage forskellen. Thailand er især kendt for sine mange små øer i Thailandbugten med tyk jungle, mens Sri Lanka har frodige teplantager og smukke bjerge. Besøger du begge vil du altså opleve det bedste af begge verdener. På kultursiden vil du opleve, at Thailand er mere udviklet i dag end Sri Lanka, og dermed også en smule dyrere at besøge.

Familievenlige destinationer

Sri Lanka er kendt for at være en familiedestination, og det samme gælder Thailand. Begge lande har utroligt dyreliv, som både børn og voksne vil finde fascinerende, mens de hvide strande kan tilbyde uendelig underholdning. Rejser man til Asien med børn, vil der dog altid være ting, man skal være opmærksom på. Tingene er traditionelt set lidt anderledes end i Danmark og Nordeuropa. Hvad end det er maden, som kan virke lidt fremmed for de mindste, eller den stærke sol, hvor gode UV-dragter kan være et must, bliver ferien kun bedre af god forberedelse. Du bør måske overveje:

  • Hvad skal der til for at holde børnene beskæftigede på de lange flyveture? Turen mellem Sri Lanka og Thailand tager kun 2-3 timer, men for at komme til Sydøstasien generelt, bør du påregne 11-12 timer.
  • Hvad vil i gerne opleve? Er det vigtigt med mange kulturoplevelser eller vil i helst bruge meget tid på stranden? Hvad vil børnene helst?
  • Vil børnene synes om maden i Asien? Her er det værd at bemærke at havregryn og mælk kan købes i de fleste supermarkeder, så den slags velkendte mad, kan man altid finde.
  • Giver det mening at kigge nærmere på biludlejning? Hvis hele familien skal rundt, er det måske nemmere sådan.

Det skal du opleve i Thailand

Uanset om du rejser med børn eller ej, er der nogle destinationer i Thailand, som du ikke må misse på din tur. For at komme nemt rundt til dem alle, kan du overveje at se nærmere på billeje i Thailand, som måske kan gøre turen lidt lettere. Destinationer du kan overveje på din tur, kan være:

  • Bangkok. Oplev en storby som ingen anden. Her er alt fra vilde skyskrabere til gyldne templer og alt indimellem.
  • Phuket. Er du vild med de hvide sandstrande, må du ikke misse Phuket. Her er mange turister, men det er af god grund.
  • Ø-hop i Thailandbugten. Du kan dårligt nøjes med at besøge én ø, når du er i Thailand.

Det skal du opleve på Sri Lanka

Hvad end du er til biludlejning eller privatchauffør, er Sri Lanka overskuelig at komme rundt på. Øen er ikke synderligt stor, men byder alligevel på mange destinationer, som er værd at opleve:

  • Sigiriya. Ruinerne af fæstningen er på Unescos verdensarvliste og vil tage pusten fra dig.
  • Galla og Mirissa. Er du til dyreliv, kan du her både se skildpaddeopdræt og komme på spændende hvalsafari.
  • Anuradhapura. Selvom Sri Lanka har rigeligt med historiske steder, er dette noget særligt med de flotte dagobaer og klosterruiner fordelt over området.

I virkeligheden kunne man sige meget mere om en kombineret rejse til Sri Lanka og Thailand, men faktum er, at begge destinationer har utroligt meget at byde på. Du har ikke lyst til at gå glip af det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Jeg kan hjælpe med at planlægge din rejse - Få en rejseplan inkl. privatchauffør - Helt uforpligtende Kontakt mig her
Scroll to Top